Ремонт сталевих деталей
27 / 10 / 2022

Ремонт сталевих деталей

Сучасна металообробка деталей та заготовок зі сталі під час проведення ремонтних робіт, в основі якої лежать передові технології та застосування високотехнологічного обладнання, є однією з найбільш затребуваних виробничих операцій, що потребують знання умов експлуатації механізмів та машин, технічних характеристик сталі, вимог до її обробки.

Виходячи з технічного завдання, при проведенні ремонту сталевих деталей, застосовується низка технологічних операцій:

  1. Механічна обробка на металорізальному устаткуванні із застосуванням токарних, фрезерних чи свердлильних верстатів.
  2. Пластична деформація зношеної деталі з подальшою механічною обробкою робочої поверхні до досягнення необхідних розмірів. В основному метод використовується з метою усунення вм'ятин, скручування та вигинів, а також зміни посадкових розмірів та збільшення міцності зношених місць сталевих деталей.
  3. З'єднання із застосуванням різних технологій зварювання.
  4. Розточування робочих поверхонь до ремонтних розмірів на координатно-розточувальних верстатах.
  5. Нарощування шару металу на робочу поверхню зношеної деталі, що ремонтується, з подальшим доведенням посадкових розмірів до номінальних або ремонтних, а також для підвищення міцності робочої поверхні.
  6. Нанесення захисних, стійких до корозії покриттів хімічним способом або із застосуванням технологій напилення.
  7. Заміна окремих складальних одиниць на свідомо справні.

Дослідний завод спецелектрометалургії володіє унікальними технологіями проведення ремонтних робіт деталей, вузлів та механізмів із сталі найрізноманітнішої номенклатури. Маючи величезний досвід обробки сталевих заготовок, заснований на глибокому розумінні металургійних процесів, що відбуваються в структурі сталі при її обробці, фахівці підприємства, використовуючи власний сучасний виробничий потенціал, високотехнологічне обладнання та необхідні способи обробки, гарантують високу якість виконання замовлень з ремонту сталевих деталей та механізмів різного виробничого призначення.