Виготовлення деталей для с/г техніки
19 / 07 / 2023

Виготовлення деталей для с/г техніки

Сучасна металообробка, використовуючи весь комплекс високотехнологічних процесів обробки металопрокату, дозволяє виготовляти надійні деталі, що мають високу зносостійкість, для робочих органів сільськогосподарської техніки.

Особливий попит є на деталі та вузли, що працюють у жорстких умовах експлуатації. До них, насамперед, належать:

  • такі частини з твердосплавними пластинами, як лапи для стойки глибокорозпушувача, стрілчасті лапи, вузькі лапи, крила і наконечники до лап, долота;
  • вінці та посадкові поверхні валів;
  • ножі та фрези ґрунтообробних культиваторів та жниварок;
  • леміші та змінні наконечники для лемішів, відвали та передплужники плугів;
  • шестерні редукторів та виконавчих механізмів;
  • корпуси редукторів та інші елементи конструкцій, що несуть підвищені навантаження та вібрації прі роботі.

Для виготовлення та ремонту надійної та міцної сільськогосподарської техніки необхідно використовувати міцні та надійні комплектуючі елементи, що мають можливість витримувати важкі умови експлуатації в умовах сільського господарства. При їх виробництві використовуються, як правило, високоміцні сплави металів, а також технологічні процеси, що дозволяють підвищити зносостійкість робочих поверхонь деталей, що використовуються у сільськогосподарської технікі.

Дослідний завод спецелектрометалургії, спільно з головним підприємством та його структурними підрозділами, проводить певну роботу щодо впровадження у виробництво передових, наукомістких методів металообробки, спрямованих на виробництво та ремонт відповідальних вузлів та деталей для сільськогосподарської техніки.

Для цього на підприємстві використовуються наступні інноваційні технологічні процеси:

  • електрошлакові технології переплаву, кокільного та відцентрового лиття для виготовлення деталей та заготовок з металів та сплавів з покращеною структурою та заданим хімічним складом шляхом легування розплаву необхідними компонентами;
  • лиття за газифікованими моделями для виробництва з високою точністю виливків і деталей складної конфігурації зі спеціальних сталей;
  • термообробка та загартування робочої поверхні деталей та заготовок;
  • сучасні, високотехнологічні способи нанесення зміцнювальних покриттів поверхні деталей з використанням електровакуумних технологій.

Висококваліфікований колектив підприємства не лише гарантує виконання замовлень щодо виготовлення відповідальних деталей для сільськогосподарської техніки, а й може надати необхідну допомогу щодо впровадження у виробництво на інших підприємствах інноваційних технологій виготовлення таких деталей.