Виготовлення фланців на металорізальному устаткуванні
10 / 11 / 2023

Виготовлення фланців на металорізальному устаткуванні

Сучасна металообробка дозволяє, використовуючи високотехнологічне металорізальне обладнання з числовим програмним управлінням, ефективно виготовляти фланці, що мають великі габарити, нестандартні технічні характеристики, а також оригінальні фланці по індивідуальному замовленню. Використання сучасних технологічних процесів для виробництва фланців з точними допусками та ідеальним оздобленням поверхні гарантує високу надійність та безаварійну роботу в жорстких умовах експлуатації трубопровідних систем та іншого технологічного обладнання.

Матеріал, що застосовується для виготовлення фланців, має першорядне значення, оскільки від нього залежить міцність, довговічність та стійкість фланцевих з'єднань до корозії, агресивного середовища, тиску в системі та температурного режиму. Фланці можуть бути виготовлені з різних матеріалів, таких як сталь, нержавіюча сталь, сплави кольорових металів і чавун.

За допомогою металорізального обладнання є можливість виготовляти практично будь-які типи фланців, включаючи такі, як глухі та перехідні, вакуумні вводи та очкові заглушки, ущільнювальні та перехідні кільця та багато інших нестандартних фланців.

Незалежно від методу, для виготовлення фланців використовуються такі технологічні операції, як первинний розкрій металопрокату, механічна обробка на токарному та фрезерному устаткуванні, свердління та чистова обробка відповідно до технічних вимог конструкторської документації та галузевих стандартів.

Виготовлення фланців, особливо нестандартних, на замовлення вимагає особливого контролю за дотриманням вимог технологічного процесу, ретельної перевірки готових деталей, хімічного складу матеріалів, їх механічних властивостей та мікроструктури. З огляду на це фахівці Дослідного заводу спецелектрометалургії докладно вивчають технічні вимоги до фланців, підбирають необхідний тип металу, що забезпечує оптимальні показники готової продукції. Наявне на підприємстві металообробне обладнання відповідає найновішим стандартам та гарантує не тільки точність усіх процесів металообробки, а й високу швидкість та оптимальну вартість виконання замовлень.