Вакуумні камери з нержавіючої сталі
06 / 12 / 2023

Вакуумні камери з нержавіючої сталі

Виготовлені з нержавіючої сталі вакуумні камери набули найбільшого поширення у сучасному промисловому виробництві при створенні та застосуванні вакуумних систем різного призначення. Це обумовлено, в першу чергу, такими унікальними властивостями нержавіючої сталі, як стійкість до корозії та агресивних середовищ, можливість створення високого та надвисокого вакууму, надійна робота в широкому діапазоні температур (-190˚С - +290˚С), хімічна стійкість до розчинників, спиртів та ацетонів.

Область застосування вакуумних камер з нержавіючої сталі охоплює значний спектр як промислового використання, так і виконання дослідно-конструкторських та науково-технічних робіт.
Надвисокий вакуум, що отримується в камерах з нержавіючої сталі, використовується для моделювання умов глибокого космосу, вакуумного напилення, випробувань на витік гелію, герметизації та зберігання у високому вакуумі, температурних випробувань.

У промисловому виробництві та для контролю якості камери з нержавіючої сталі знайшли широке застосування для виробництва деталей для аерокосмічної галузі та автомобілебудування, у різних видах високотехнологічного виробництва та пакування, у лабораторних та наукових дослідженнях, генній інженерії та виробництві електронних компонентів.

Основні переваги вакуумних камер з нержавіючої сталі:

  • стійкість до корозії, а також теплових та хімічних пошкоджень не має собі рівних;
  • наявність у нержавіючій сталі таких елементів, як хром, нікель, молібден, створюють умови для усунення механічних та хімічних пошкоджень на внутрішній поверхні камер, покращуючи, тим самим, захист від кисню та інших агресивних домішок;
  • порівняльна легкість забезпечення надійної гермітизації із застосуванням зварювальних технологій;
  • простота очищення та випікання внутрішньої поверхні та об'єму камери;
  • характеристики вакууму, що створюються, відповідають основним технологічним умовам для використання в галузях від фармацевтики до мікроелектроніки;
  • можливість застосування стандартних систем ущільнень гарантують надійну герметизацію в умовах надвисокого вакууму.

Вакуумні камери та системи з нержавіючої сталі, що виготовляються на Дослідному заводі спецелектрометалургії відповідають основним вимогам замовника. Якість і надійність продукції, що виготовляється підприємством, забезпечується високотехнологічним виробничим обладнанням та процесами, багаторічним досвідом проектування та застосування, а також системам контролю технологічного процесу, що постійно вдосконалюються.