Вакуумні системи у сучасному виробництві
13 / 12 / 2023

Вакуумні системи у сучасному виробництві

Сучасна металообробка використовує вакуумні системи у багатьох промислових галузях, де виробники використовують вакуумні камери на різних етапах розробки продукції та виробничих процесах. Застосування різних способів використання вакуумних камер у виробництві допомагає компаніям, з метою забезпечення більш якісного, стабільного та надійного в експлуатації кінцевого продукту, включати або покращувати ефективне застосування вакуумних камер у технологічні процесі.

Вакуумні камери, в комплексі з різним додатковим обладнанням, використовуються для широкого спектру застосувань, де в процесі виробництва необхідно створити певні умови довкілля.

Використання вакуумних камер отримало виправдане застосування в наступних технологічних процесах:

  • Електронно-променеве зварювання дозволяє значно підвищити продуктивність, повторюваність та точність виробничого процесу, не зменшуючи при цьому надійність та якість зварних з'єднань.
  • Плазмова обробка поверхні матеріалів в умовах вакууму підвищує можливості активації, очищення, травлення та осадження в рамках виробничого процесу.
  • Лазерна металообробка в умовах вакууму дозволяє створити ідеальні умови для фокусування лазерного променю при зварюванні, різанні та виконанні інших робіт з використанням лазерних технологій, забезпечуючи при цьому якісне виконання всіх виробничих операцій.
  • Інертна атмосфера, що створюється у вакуумній камері, є ідеальним середовищем для зварювання вольфраму, титану або будь-якого іншого матеріалу, чутливого до повітряного середовища. В даний час вакуумна зварювальна камера є розумним вибором для досягнення оптимальних властивостей зварного з'єднання та якості поверхні.
  • Технології адитивного виробництва в умовах вакууму із застосуванням оболонкових форм, які заповнюються вакуумним всмоктуванням, суттєво підвищують ефективність виробництва.
  • Нанесення тонких та багатошарових плівок з TiN, TiC, ZrN, CrN, Ti, Ni, Cr, Cu та інших з'єднань дозволяє отримувати надтверді покриття на високоефективному вакуумному обладнанні.
  • Виготовлення мікроелектронних компонентів для використання у сучасному виробництві.

Вакуумні камери, що виготовляються на Дослідному заводі спецелектрометалургії, дозволяють ефективно виконувати вимоги технологічних процесів, перерахованих вище та інших. Висококваліфіковані фахівці підприємства, використовуючи сучасне обладнання, накопичений великий досвід виготовлення вакуумних систем, гарантують якісне виконання замовлень з виготовлення вакуумних камер для різних галузей промислового виробництва.