Виготовлення заготовок та деталей для хімічної та нафтохімічної промисловості
09 / 12 / 2022

Виготовлення заготовок та деталей для хімічної та нафтохімічної промисловості

Розвиток хімічної та нафтохімічної промисловості неможливо навіть уявити без забезпечення її деталями та комплектуючими виробами, виготовленими з високою точністю зі спеціальних сортів сталі та сплавів, що мають здатність надійної роботи в агресивних середовищах.

Заготовки та деталі, виготовлені для цих цілей, повинні задовольняти низку вимог:

  • Висока конструктивна точність виготовлення, що забезпечує надійне з'єднання посадкових поверхонь.
  • Використання металів та сплавів, що забезпечують стійкість до агресивних середовищ, тиску та вологи.
  • Технологія з'єднання складальних одиниць повинна забезпечувати надійну герметичність готових деталей та вузлів.
  • Фізико-механічні властивості матеріалів заготовок та деталей повинні забезпечувати необхідну міцність готових вузлів та виробів та їх надійність в експлуатації.

На виробничих площах Дослідного заводу спецелектрометалургії виконується апробація та впровадження у виробництво технологічних процесів з виготовлення високоякісних заготовок та деталей для потреб нафтохімічної та хімічної промисловості.

Для цього підприємство активно використовує та вдосконалює такі інноваційні технології:

  1. Електрошлакові технології переплаву, кокільного та відцентрового лиття застосовуються для виготовлення складальних одиниць з металу та сплавів з необхідними специфічними властивостями, що дозволяють готовим виробам надійно працювати в агресивних середовищах.
  2. Технологія лиття за моделями, що газифікуються, забезпечує максимальну відповідність розмірів деталі технічним вимогам креслення, мінімізує витрати на фінішну обробку виливків, дозволяє виготовляти практично готові деталі найскладнішої конфігурації, забезпечуючи необхідні допуски і посадки.
  3. Електронно-променеве зварювання за своїми технічними характеристиками найбільш повно відповідає умовам складання особливо відповідальних вузлів, що працюють у жорстких умовах експлуатації. При виготовленні та ремонті виробів для потреб хімічної та нафтохімічної промисловості електронно-променеве зварювання є безальтернативною технологією для зварювання фасонних деталей та вузлів трубопроводів, запірне-фонтанної арматури, лопаток турбін при їх виготовленні та проведенні ремонтних робіт.

Висококваліфіковані спеціалісти підприємства, використовуючи високотехнологічний парк металорізального обладнання, сучасні інноваційні технології, забезпечать якісно та своєчасне виконання замовлень із виготовлення заготовок та деталей для відповідальних вузлів нафтохімічних галузей промисловості з чавуну, легованих сортів сталі, титану та його сплавів.