Виготовлення унікальних запасних частин
12 / 10 / 2022

Виготовлення унікальних запасних частин

Ремонт техніки з використанням унікальних запасних частин значно збільшує ресурс її роботи, підвищує надійність та експлуатаційні можливості. Але не завжди є можливість придбати оригінальні запасні частини на складах та сервісних центрах, тому можливість виготовлення їх на вітчизняних виробничих майданчиках значно скорочує терміни відновлення та ремонту механізмів, машин та обладнання.

Як правило, для виготовлення оригінальних та унікальних запчастин необхідно вирішити такі виробничі завдання

  1. Забезпечення виробництва необхідними матеріалами, що мають аналогічні характеристики з матеріалом деталі, що виготовляється.
  2. Можливість використання технології та обладнання, що дозволяють виготовлення якісних та надійних запасних частин.
  3. Наявність висококваліфікованого виробничого персоналу, здатного ефективно використовувати наукомісткі технології та високотехнологічне обладнання.

Дослідний завод спецелектрометалургії має всі можливості для виготовлення унікальних, оригінальних запасних частин для техніки різного призначення:

  • наявність обладнання для виплавки сталі, чавуну та сплавів кольорових металів із спеціальними властивостями методом електрошлакового переплаву дозволяє виконувати замовлення на виготовлення деталей із матеріалу з необхідними експлуатаційними властивостями;
  • наявність печей відпалу для відновлення структури металу після лиття, механічної та термічної обробки;
  • сучасне модельне виробництво забезпечує виготовлення моделей, прес-форм та іншого оснащення для реалізації лиття заготовок та деталей за технологіями ЛГМ, ЦЕШЛ, кокільного лиття;
  • володіння всіма тонкощами технологій та необхідним обладнанням для забезпечення вищезазначених технологій лиття;
  • наявність потужного парку металорізального та зварювального обладнання для виготовлення необхідного оснащення, прес-форм, оригінальних деталей та фінішної обробки лиття.

Таким чином, підприємство гарантує своєчасне та якісне виконання замовлень з виготовлення оригінальних та унікальних деталей з будь-яких матеріалів, у будь-якій кількості, забезпечує їх експлуатаційну надійність та довговічність.