Виготовлення заготовок та деталей у енергетиці
17 / 02 / 2023

Виготовлення заготовок та деталей у енергетиці

Металообробка із застосуванням сучасних технологій спеціальної електрометалургії, таких як лиття, зварювання, термообробка, напилення та інших дає можливість виготовляти найширший спектр деталей для енергетики з унікальними фізико-механічними властивостями, здатними працювати у жорстких умовах експлуатації.

Сучасна енергетика охоплює низку напрямків:

  1. Електроенергетика, заснована на перетворенні тепла, гідроресурсів, ядерної енергії та альтернативних джерел в електрику.
  2. Теплова енергетика, що включає об'єкти генерації тепла та теплові мережі.
  3. Галузі видобутку та доставки енергетичного палива – природного газу, нафтопродуктів, вугілля, торфу та ядерного палива.
  4. Комплексні енергетичні системи та мережі.

Для успішного створення та роботи елементів паливо-енергетичного комплексу необхідно оснастити його комплектуючими, деталями та вузлами, що відповідають таким вимогам, як надійність та довговічність в експлуатації, підвищену стійкість до агресивних середовищ, жароміцність, високі антикорозійні властивості, герметичність з’єднань.

Для забезпечення деталей та вузлів для потреб енергетики використовується ціла низка високотехнологічних методів, таких як:

  • метод лиття за газифікованими моделями, використовуючи спеціальні сталі та сплави кольорових металів, дозволяє виготовляти широкий спектр корпусів для редукторів, насосів та інших систем теплоенергетики, кріпильних елементів, кронштейнів та інших деталей та конструктивних елементів для створення та поточного ремонту електричних систем;
  • електрошлакові технології зварювання, переплаву та лиття дозволяють з високою точністю виготовляти деталі, заготовки та вузли з покращеними фізико-механічними властивостями, підвищеною міцністю, високою стійкістю до корозії та агресивних середовищ, герметичність трубопроводів та фланцевих з'єднань;
  • електронно-променеве зварювання спеціальних сталей та сплавів забезпечує надійне з'єднання деталей, гарантує герметичність вузлів та виробів, призначених для роботи в теплоенергетиці та системах ядерних реакторів;
  • технології наплавлення та термообробки поверхневих шарів деталей та заготовок значно підвищують їх фізико-механічні характеристики, покращують тепловий захист, значно збільшують термін служби та експлуатаційну надійність готових виробів.

Дослідний завод спецелектрометалургії, використовуючи перераховані вище технологічні процеси, виконує замовлення для підприємств енергетики з виготовлення унікальних деталей та вузлів зі спеціальних сплавів та сталей з покращеними характеристиками. Висококваліфіковані фахівці підприємства гарантують надійну та довготривалу роботу виготовленої продукції у найжорсткіших умовах експлуатації та агресивних середовищах.