Виготовлення заготовок та деталей для військових потреб (для оборонної сфери)
10 / 02 / 2023

Виготовлення заготовок та деталей для військових потреб (для оборонної сфери)

Сучасна металообробка, заснована на новітніх здобутках науки, техніки та технологій, є невід'ємною частиною виробничого процесу створення техніки для військових потреб. Військово-промисловий комплекс пред'являє досить жорсткі вимоги до технічних характеристик та експлуатаційної надійності комплектуючих деталей та елементів конструкцій. Освоєння та впровадження у виробництво найпередовіших технологій металообробки гарантує надійну та безвідмовну роботу вузлів та виробів військового призначення.

Дослідний завод спецелектрометалургії на своїх виробничих площах, використовуючи власне високотехнологічне обладнання, спільно з головним підприємством проводить системну роботу щодо впровадження у виробництво передових технологічних процесів металообробки, спрямованих на обслуговування військово-промислового комплексу.

Для цього на підприємстві освоєно та успішно впроваджуються такі технологічні процеси, як:

  1. Електронно-променеве зварювання титану та його сплавів у вакуумі гарантує надійне з'єднання деталей та заготовок, таких як елементи лонжеронів, лопатки турбін та інші силові елементи та складальні одиниці виробів для військової техніки.
  2. Технологія лиття по моделях, що газифікуються, широко застосовується для виготовлення виливків і деталей зі спеціальних і броньових сталей. Відсутність тріщин та раковин, висока точність та чистота поверхні гарантують високоякісне виготовлення особливо відповідальних деталей із дорогих металів та сплавів.
  3. Електрошлакові технології зварювання, переплаву, кокільного та відцентрового лиття незамінні для виробництва деталей та заготовок з металів та сплавів з покращеними фізико-механічними характеристиками. Можливість рафінування та легування металів, під час виконання технологічного процесу, забезпечують надійну та безвідмовну роботу деталей та вузлів в екстремальних умовах експлуатації.

Підприємство не лише виконує замовлення з виготовлення деталей та заготовок для військової сфери, а й виконує ремонт техніки військового призначення з використанням передових технологій металообробки. Спільно з головним підприємством та його структурними підрозділами Дослідний завод спецелектрометалургії виконує замовлення щодо проектування, виготовлення та впровадження у виробництво обладнання, необхідного для реалізації перерахованих вище технологічних процесів на підприємствах оборонного комплексу України.