Загартування і відпуск
02 / 08 / 2023

Загартування і відпуск

Загартування, як один з технологічних процесів термообробки металів, - це високотемпературне нагрівання і швидке охолодження сталевого виробу, в результаті якого знижується пластичність і ударна в'язкість сталі, метал стає міцним, твердим і ламким. Весь процес відбувається у твердому стані, тобто без нагрівання до температури плавлення. Спочатку структура кристалічної решітки сталі має дефекти та сторонні елементи, які при нагріванні переходять у розчин. Після ретельного нагрівання до необхідної температури та швидкого охолодження металу дефекти та сторонні включення, що є причиною пластичності, усуваються, твердість металу збільшується, а пластичність зменшується.

Відпуск, тобто процес повторного нагріву сталі при відносно низькій температурі, виконується для зняття внутрішніх напружень, викликаних загартуванням, отримання необхідних параметрів твердості, міцності та ударної в'язкості, а також зниження крихкості повністю загартованих сталей. Стали, в основному, рідко використовуються тільки в загартованому стані. Для виготовлення міцних деталей необхідно виконувати, у певних пропорціях, як загартування, так і відпуск деталей та заготовок.

Загартована і відпущена сталь має безліч потенційних застосувань, у тому числі:

  • Робочий інструмент для металорізального обладнання.
  • Деталі важкої техніки для гірничодобувної та будівельної індустрії.
  • Зносостійкі елементи, деталі механізмів та машин для автомобілебудування, суднобудування та інших галузей промисловості.
  • Будівельні опори та елементи металевих конструкцій, що зазнають значних ударних та довготривалих навантажень.
  • Пружини, підшипники, осі та інші несучі елементи.
  • Резервуари для харчової та нафтохімічної промисловості.
  • Ріжучі поверхні інструментів та виробів із різних типів сталі.

Основні переваги загартування та відпустки металів:

  • забезпечення оптимального поєднання таких параметрів конструкційної сталі, як твердість, міцність, пластичність та ударна в'язкість;
  • оптимальна витрата металопрокату при виготовленні готових деталей;
  • можливість механічної обробки заготовок у м'якому стані з наступними операціями загартування та відпустки до набуття деталями високого рівня механічних характеристик;
  • можливість виготовлення деталей високої точності з мінімальною фінішною обробкою шляхом загартування за суворого контролю параметрів технологічного процесу;
  • зміцнення поверхні металу шляхом введення необхідних елементів у поверхню матеріалу з утворенням тонкого шару твердішого сплаву.

Дослідний завод спецелектрометалургії, використовуючи власне технологічне обладнання та високу кваліфікацію фахівців підприємства, у тісній науково-технічній співпраці з головним підприємством та його структурними підрозділами, керуючись результатами виконаного аналізу хімічних властивостей та структури металу, виконує замовлення з проведення високоякісного загартування та відпуску до необхідних механічних характеристик заготовок, деталей та елементів конструкцій із різних типів сталі.