Застосування низьколегованої сталі
19 / 07 / 2024

Застосування низьколегованої сталі

Завдяки своїй універсальності, низьколегована сталь отримала широке застосування в металообробці для використання в різних галузях промислового виробництва. Включення до складу низьковуглецевих сталей таких додаткових елементів, як марганець, хром нікель, та інших, забезпечують підвищену, порівняно з різними марками вуглецевої сталі міцність, зносостійкість, ударну в'язкість, а також стійкість до корозії.

Основні галузі застосування низьколегованих сталей у промисловому виробництві:

  1. Автомобілебудування. Шасі та елементи підвіски, включаючи напрямні рами, важелі та пружини підвіски, виготовлені з низьколегованих сталей, здатні витримувати високі навантаження в умовах постійної експлуатації. Міцність та стійкість низьколегованої сталі до втоми необхідні для витримування постійних динамічних навантажень та вібрацій, що виникають під час експлуатації автомобіля. Виняткова ударостійкість у поєднанні з пластичністю забезпечує надійність таких вузлів, як бічні балки, зони деформації, компоненти каркасу безпеки, допомагаючи, тим самим, за рахунок поглинання та розсіювання сил, що виникають під час аварій, підвищити безпеку транспортного засобу.
  2. Будівельна промисловість. Елементи металоконструкцій застосовуються при будівництві мостів, будівель та споруд промислових об'єктів, забезпечуючи їх необхідну міцність та довговічність у найжорсткіших режимах експлуатації. Здатність низьколегованої сталі витримувати підвищені навантаження та опір до деформації, стійкість до корозії та впливу хімічних елементів робить її ідеальним матеріалом для виготовлення балок, арматурних стрижнів, колон та різних кріпильних елементів.
  3. Відновлення інфраструктури. При проведенні реконструкції, відновленні та ремонті зруйнованої чи застарілої інфраструктури низьколегована сталь нерідко застосовується для посилення чи заміни зношених чи зруйнованих елементів металоконструкцій. Її висока стійкість до деформацій та корозії дозволяє виконувати відновлення та модернізацію конструкцій, продовжуючи тим самим терміни служби мостів, будівель та інших критично важливих елементів інфраструктури.
  4. Аерокосмічна та оборонна промисловість. Здібності відповідати суворим вимогам до надійності та безпеки, висока міцність та виняткова ударна в'язкість, дозволяє використовувати низьколеговану сталь для виробництва та ремонту найбільш відповідальних вузлів та компонентів у літакобудуванні, ракетобудуванні, виготовленні боєприпасів та бронетехніки.

Дослідний завод спецелектрометалургії, використовуючи технології спеціальної електрометалургії, інші передові методи лиття, високотехнологічний парк власного металообробного обладнання, не тільки виконує замовлення з виготовлення під ключ широкого асортименту деталей, вузлів та виробів з різних марок низьколегованої сталі, але й апробує різні технологічні процеси виготовлення вищевказаних компонентів. Виробничий персонал підприємства, використовуючи методи контролю якості виливків, заготовок та деталей із низьколегованої сталі гарантує надійність та довговічність в експлуатації готових деталей та компонентів.