Аргонодугове зварювання
06 / 05 / 2022

Аргонодугове зварювання

Сучасну металообробку неможливо уявити без такої прогресивної технології з'єднання деталей та заготовок із різних сортів сталі, кольорових металів та їх сплавів, як аргонодугове зварювання. Метод аргонодугового зварювання з успіхом застосовується у таких високотехнологічних галузях, як авіабудування, атомна та теплоенергетика, нафтопереробка, автомобілебудування, виготовлення складних металоконструкцій. Зварювання деталей відбувається шляхом розплавлення металу за допомогою електричної дуги у місці їхнього з'єднання. Причому захист зони зварювального шва, дуги та електрода від кисню та азоту, що виділяються при горінні, здійснюється інертним газом – аргоном. Широке застосування цей прогресивний вид зварювання отримав завдяки високій температурі дуги, що забезпечує якісне з'єднання легованих сталей, кольорових металів та їх сплавів.

Технологія аргонодугового зварювання (TIG) має цілий ряд переваг:

  • можливість зварювання практично всієї номенклатури металів, що застосовуються у сучасному промисловому виробництві, таких як чавун, леговані сталі, титан, алюміній та інші кольорові метали та їх сплави;
  • відсутність термічної деформації деталей, що з'єднуються, за рахунок малої зони нагріву в області зварного шва;
  • висока якість зварного шва, відсутність раковин, тріщин та зон залишкової механічної напруги гарантують герметичність та експлуатаційну надійність готових виробів;
  • у більшості випадків відсутня необхідність додаткової механічної обробки зварного шва;
  • можливість виконання технологічного процесу незалежно від орієнтування у просторі області зварювання, що є актуальним при проведенні ремонтних робіт механізмів та металоконструкцій у важкодоступних місцях.

Дослідний завод спецелектрометалургії є одним із структурних підрозділів ІЕЗ ім. Є.О. Патона, на виробничих площах та із застосуванням високотехнологічного обладнання якого проводиться апробація та впровадження у виробництво прогресивних процесів аргонодугового зварювання. Володіючи найпередовішими та найперспективнішими способами аргонодугового зварювання, висококваліфікованими спеціалістами, потужною науково-виробничою базою, підприємство не тільки здатне якісно та вчасно виконувати замовлення з виготовлення та ремонту різноманітного виробничо-технологічного обладнання, відповідальних вузлів та виробів, але й надає інжинірингові послуги на всіх етапах виконання замовлень - від погодження технічного завдання, до остаточного приймання та випробування готової продукції.