Металообробка
05 / 01 / 2022

Металообробка

Сучасна металообробка це технологічний процес зміни форми, розмірів, фізико-механічних властивостей і структури металу, із застосуванням новітніх розробок і високотехнологічного обладнання, для вирішення виробничих завдань в різних галузях промисловості. З значного різноманіття способів і методів обробки металів в серійному і дрібносерійному виробництві найбільше поширення набули наступні технології:

  • механічна обробка на металорізальному обладнанні;
  • обробка тиском на ковальсько-пресовому і прокатному обладнанні з застосуванням штампів, вальців та іншого формувального і спеціального інструменту з метою додання заготовки необхідної форми і параметрів;
  • зварювання шляхом розплавлення або пластичної деформації металу в області з'єднання заготовок або деталей з утворенням зварного шва високої міцності;
  • лиття, шляхом нагрівання металу до рідкої фази з наступним розливом його в спеціальні ливарні форми, які мають необхідну конфігурацію і задані розміри.

Дослідний завод спецелектрометалургії маючи в своєму арсеналі найсучасніше технологічне устаткування, виробничі площі і необхідну інфраструктуру, має можливість здійснювати повний цикл металообробки із застосуванням практично всіх технологічних операцій.

Механічна обробка заготовок і деталей забезпечується високотехнологічним парком металорізальних верстатів з ЧПУ, такими як токарні, координатно-розточувальні, токарно-карусельні, група свердлильних верстатів. Металорізальне обладнання підприємства забезпечує обробку будь-яких металів і сплавів, що дає можливість виготовляти необхідну оснастку як для власних потреб, так і виконувати сторонні замовлення.

Ковальсько-пресове обладнання підприємства, включає гільйотини для розкрою металопрокату, товщиною від 0 до 12мм, кромкогибочне і вальцювальне обладнання, що забезпечує вальцювання і згинання металевих заготовок від 1 до 10мм.

Електрогазозварювання і електронно-променеве зварювання дає можливість підприємству виконувати надійне з'єднання металоконструкцій з різних металів і сплавів з високою точністю.

Інноваційні методи лиття, такі як електрошлакове лиття та лиття по моделях, що газифікуються, які освоєні і успішно застосовуються підприємством, дають можливість виконувати замовлення з виготовлення деталей складної конфігурації з низькою собівартістю з найрізноманітніших металів і сплавів.

Інфраструктура підприємства, різноманітне допоміжне обладнання, необхідні виробничі площі дозволяють підприємству забезпечити виконання замовлень з виготовлення сучасного високотехнологічного обладнання для металообробки, виготовлення деталей і оснастки будь-якої складності і різних габаритів, проведення ремонту великогабаритних деталей і вузлів з різних металів і сплавів.