Ливарні технології для військової техніки
25 / 04 / 2024

Ливарні технології для військової техніки

З давніх часів технології лиття активно використовуються для військових потреб. У сучасній металообробці значний сегмент виливків також застосовується для виготовлення комплектуючих елементів для створення ефективних зразків військової техніки. Дотримання суворих військових вимог до виливків починається з якісно виконаного оснащення та високопрофесійної розробки всіх етапів технологічного процесу. Проектування та виготовлення прес-форм у точній відповідності до специфікацій та вимог конструкторської документації мають вирішальне значення для розробки та виконання проектів та виробництва готових виробів для оборонних та військових галузей.

Для виливків, що використовуються у виробництві виробів для військової техніки, першорядне значення мають наступні  параметри:

  1. Надійність. Компоненти для спеціальної та військової техніки повинні функціонувати без відмов у найжорсткіших умовах експлуатації. У зв'язку з цим необхідний контроль на всіх етапах виробництва, починаючи з проектування, підбору ідеальних матеріалів і методів лиття, випуску дослідної партії і закінчуючи випробуваннями готових зразків.
  2. Довговічність. Оскільки військова техніка експлуатується в екстремальних умовах, компоненти для неї мають бути спроектовані з урахуванням безвідмовної роботи протягом усього терміну, передбаченого у технічних вимогах. Технологічний процес виготовлення виливків повинен забезпечувати тривалу роботу готових виробів.
  3. Повторюваність. Метод виготовлення виливків повинен гарантувати постійну якість, однорідність компонентів та повторюваність процесу.

До деталей, що виготовляються для оборонної промисловості, пред'являються строгі та конкретні вимоги. На Дослідному заводі спецелектрометалургії пройшла апробацію та впроваджена у виробництво технологія виготовлення високоякісних виливків методом лиття за моделями, що газифікуються. Методом ЛГМ на заводі виготовляються виливки з чавуну та легованої сталі всіх видів, бронзи, латуні та алюмінію всіх ливарних марок. Висококваліфікований персонал підприємства, володіючи необхідним досвідом, використовуючи найновіші напрацювання в галузі лиття за моделями, що газифікуються, і застосовуючи власний парк високотехнологічного металорізального обладнання з ЧПУ, гарантує виконання замовлень з виготовлення під ключ деталей для оборонної промисловості будь-якої конструктивної складності, що відповідає високим технічним вимогам.