Механічна обробка
31 / 01 / 2023

Механічна обробка

Механічна обробка на металорізальному обладнанні є на даний час основним видом металообробки при виготовленні практично всіх деталей та заготовок сучасного промислового виробництва. Без металорізальних верстатів неможливо уявити жодне виробниче підприємство.

Найбільш поширеними способами механічної обробки є:

  • точіння металопрокату та заготовок на токарних верстатах різної конфігурації та призначення;
  • свердління отворів у металевих заготовках;
  • фрезерування поверхні та пазів на фрезерних та координатно-розточувальних верстатах;
  • різання з використанням гільйотин, стрічковопильного та дискового обладнання;
  • штампування та вирубування із застосуванням штампів та ковальсько-пресового обладнання;
  • шліфування із застосуванням шліфувальних машин та шліфувальних верстатів.

Науково-технічний прогрес не залишив осторонь удосконалення металорізального обладнання. Сучасні верстати, робототехнічні комплекси та обробні центри оснащені надійними та потужними електронними приводами, контролерами та керуючими системами зі спеціалізованим програмним забезпеченням.

Дослідний завод спецелектрометалургії оснащений повним спектром металорізального обладнання, виробничими площами, системами контролю якості, що дозволяють організувати повний цикл виготовлення деталей, прес форм та модельного оснащення, необхідних для здійснення власного виробничого процесу лиття, ремонту машин та механізмів. Цех металообробки має у своєму виробничому арсеналі високотехнологічні металорізальні верстати з ЧПУ, такі як токарні, координатно-розточувальні, токарно-карусельні, група свердлильних верстатів, гільйотини для розкрою металопрокату, вальцювальні та кромкозгинальні верстати. За допомогою металорізального обладнання підприємство виконує замовлення з виготовлення та ремонту штампів та прес форм, різного модельного оснащення, великогабаритних деталей та обладнання, ємностей із різних сортів сталі, призначених для зберігання та перевезення сипких та рідких продуктів. Висококваліфіковані спеціалісти підприємства гарантують своєчасне та якісне виконання замовлень з виготовлення деталей та виробів різного призначення, ремонту машин та механізмів з використанням металообробного обладнання.