Ремонт вузлів і деталей механізмів та машин
12 / 06 / 2022

Ремонт вузлів і деталей механізмів та машин

Металообробка із застосуванням сучасних, наукомістких технологій дає можливість проводити ремонт та відновлення складних металоконструкцій, різноманітної техніки, дорогих вузлів медичного обладнання та інших агрегатів та технологічного обладнання, що працюють у жорстких умовах експлуатації. Однією з основних причин виходу з ладу основних вузлів механізмів у процесі експлуатації є зношування та пошкодження посадочних та настановних місць втулок, пальців, валів, підшипників та інших елементів конструкції в корпусах, балках, важелях або кришках машин та обладнання. Оптимально виконаний ремонт із застосуванням прогресивних технологій суттєво продовжує ресурс технологічного обладнання та вузлів складної, спеціальної техніки у найкоротші терміни та з найменшими витратами, при цьому відпадає необхідність у придбанні дефіцитних запасних частин, мінімізуються втрати від вимушеного простою техніки, що ремонтується.

Основні методи ремонту та відновлення деталей машин та механізмів:

  • відновлювальне наплавлення із застосуванням електрошлакових та електронно-променевих технологій, методами дугового та індукційного наплавлення;
  • електродугова, електронно-променева, лазерна та інші методи зварювання;
  • електролітичне нарощування пошкоджених захисних покриттів;
  • відновлення розмірів із застосуванням токарно-фрезерного обладнання та слюсарно-механічної обробки;
  • усунення дефектів, зміцнення поверхневого шару та підвищення експлуатаційної надійності деталей і вузлів, що ремонтуються, за допомогою пластичного деформування.

У розпорядженні Дослідного заводу спецелектрометалургії є необхідне обладнання для виконання ремонтно-відновлювальних робіт як складного, великогабаритного підйомно-транспортного та технологічного обладнання для різних галузей промислового виробництва, так і наукомістких, дорогих приладів та систем, що застосовуються в медицині та аерокосмічній галузі. Підприємство володіє найсучаснішими технологіями та обладнанням для виконання ремонтних робіт з наплавлення, нанесення захисних покриттів, зварювання, механічної обробки деталей механізмів і машин, що ремонтуються. Висококваліфікований виробничий та інженерно-технічний персонал підприємства гарантує належну якість ремонту та високу надійність відремонтованих вузлів при їх подальшій експлуатації.